Kontakt - Sitemap
 
12. september 2009 - 10:00, Det bedste fra Olympen

DET BEDSTE FRA OLYMPEN

Lørdag den. 12.september åbner den olympiske udstilling på Københavns Rådhus i forbindelse med den forestående IOC-kongres.
Om præcis tre uger åbner København portene for resten af verden og inviterer indenfor til den næststørste begivenhed i olympisk øjemed: IOC-kongressen. I den forbindelse har DIF taget initiativ til en mængde aktiviteter, og den første begynder denne weekend.
Københavns Rådhus slår lørdag dørene op til udstillingen ”Det Olympiske in Action”, som løber frem til den 4. oktober. Selve udstillingen er arrangeret i samarbejde med Københavns Kommune og Det Olympiske Museum i Schweiz, hvorfra direktør Francis Gabet vil være til stede under åbningen. Det samme gælder blandt andre DIF’s næstformand Preben Staun samt Københavns Kommunes kulturborgmester Pia Allerslev (V).
De første moderne olympiske lege så dagens lys i 1896, og udstillingen viser udviklingen fra dengang og til Beijing 2008. Ligeledes hylder DIF nogle af de største nationale olympiske legender som Paul Elvstrøm og det kvindelige håndboldlandshold. Førstnævntes guldmedaljer vil desuden blive vist frem offentligt for første gang i 20 år, mens et klenodie fra legene i 1896, en diskos, også vil være at finde på udstillingen. Flere internationale olympiske helte er der ligeledes mulighed for at ’møde’: Michael Phelps, Jesse Owens, Ingemar Stenmark, Wayne Gretzky og Usain Bolt.

Dato og tid: Fra lørdag den 12. september 2009 kl.10.00
Sted: Københavns Rådhus

OL-udstillingen er en del af Copenhagen Olympic Festival, som er et samarbejde mellem partnerne: Danmarks Idræts-Forbund, M-fonden, Københavns Kommune, Region Hovedstaden, Sportsåret 2009 og Wonderful Copenhagen.
Se mere på www.2009olympiccongress.com


Tilbage til forsiden